VÅRA FASTIGHETER

Styrenius Fastigheter äger och förvaltar fyra fastigheter med hyreslägenheter och lokaler i Mariannelund, totalt 28 lägenheter från 25 kvm till 140 kvm samt två lokaler. Lokalerna inhyser idag bageri och förskola.

Det senaste tillskottet i Styreniusfamiljen är Häradsgatan 6A–B. Sedan 2011 har Migrationsverket hyrt i stort sett alla lägenheter i huset och många flyktingar har fått hjälp med ett tillfälligt boende i här innan de har flyttat vidare. Vid årskiftet 2021 sade Migrationsverket upp alla lägnheter och har nu flyttat ut alla sina hyresgäster. Huset är efter alla år slitet och behöver en rejäl genomgång både in- och utvändigt, det arbetet är nu påbörjat och pågår för fullt.

Parkgatan 10

I folkmun kallas huset på Parkgatan 10 för ”Hästhandlarns hus” och uppfördes i början av 1900-talet som enfamiljshus. Somliga Mariannelundsbor kanske minns hästarna som betade här i trädgården. Parkgatan 10 är ett vackert hus med brokig historia. Under 1990-talet genomgick det en omfattande renovering och ombyggnad och gjordes då om till flerfamiljshus. Idag finns här fem lägenheter (fyra tvåor på cirka 55 kvm och en takvåning/fyrarummare på 95 kvadrat. Här finns rymliga fina balkonger och en stor härlig trädgård med flera uteplatser. På gården finns även ett separat gårdshus med förråd och garage.

 

 

Parkgatan 27

Parkgatan 27 kallas även ”Gamla mejeriet”, eftersom det en gång i tiden, precis som namnet berättar, har inhyst ett mejeri i byggnaden. Huset har blivit ombyggt och består nu av tre tvåor på cirka 125 kvm, en tvåa på cirka 60 kvm samt en lokal där Stjärnbergs bageri driver bageriverksamhet. Huset har en trevlig trädgård med buskar, träd och flaggstång intill Centralgatan. Här finns också en fristående carport-länga med parkeringsplatser, förråd och soprum.

Häradsgatan 6 A–B

Styrenius Fastigheters nyaste investering, ett hus byggt under 60-talet och med väldigt stor potential och många fördelar för hyresgästerna. Huset har utsatts för mycket slitage genom åren men lägenheterna har bra planlösning och fint ljusinsläpp. Huset har helt rätt solläge – både för tomten och balkongerna. Just nu pågår en storsatsning för att totalrenovera och modernisera fastigheten både interiört och exteriört. Fasader, tak, balkonger, trädgård och utemiljön ska rustas upp och lägenheterna renoveras efter hand. Här finns lägenheter i olika storlekar, från små ettor till välplanerade treor på 75 kvm. 

 

 

Bondegatan 22

Här finns fem tvåor. I två lägenheter på bottenvåningen har den kommunala förskolan ”Hagen” sin verksamhet, de nyttjar också en del av trädgården, som är en trivsam trädgård som omger hela huset.

STÄLL DIG I VÅR BOSTADSKÖ!

lägenhetskö

Ställ dig i kö hos
Styrenius Fastigheter

Här finns vi

Lägenheter och lokaler
i Mariannelund